nUh6-mgl.png
 
 

eKoti Luonnonpuutalot

EKOLOGINEN, LÄMMIN JA YKSILÖLLINEN

Ekoti Luonnonpuutalot on rakennettu Massiv-Holz-Mauer® -massiivipuuelementeistä, mikä on korkealaatuinen ja luonnollinen vaihtoehto märkärakenteiselle betoni- tai kivitaloille, joissa käytetään myös liimaa ja kemikaaleja


MASSIV-HOLZ-MAUER® -ULKOSEINÄN TYYPILLINEN RAKENNE:

  1. Massiv-Holz-Mauer® -massiivipuurunko

  2. Sisäverhous (puupanelointi, kuivarakennemateriaali tai liimapanelointi)

  3. Julkisivu (kipsilevy tai puupinta vastaavalla eristekerroksella)


MHM-KONSEPTIN SUURIN ETU

Sisäpanelointi on asennettu suoraan Massiv-Holz-Mauer® -seinään. Näin rakenteen sisäinen puu voi vaikuttaa optimaalisesti sisäilmaan luonnollisella lämmönvarauskyvyllään ja kosteuspuskurillaan.

Muissa puuseinärakennelmissa tämä etu hävitetään ylimääräisellä asennustasolla puuseinän ja sisäpaneloinnin välissä. Iloitse siis Massiv-Holz-Mauer® -seinän miellyttävästä sisäilmasta!

Ln23fa1O.png

MASSIIVISTA TURVALLISUUTTA

Pitkäikäisyyttä & pysyvää arvoa

Puu on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista. Historialliset maatalot, ristikkorakennetalot sekä temppelit osoittavat, että tämä materiaali voi kestää vuosisatoja sekä sukupolvia. Tämä kestävyys on saavutettavissa myös MHM-järjestelmällä, mikä vaikuttaa positiivisesti myös omaisuutesi arvoon. Jopa pankit ja vakuutusyhtiöt ovat tätä mieltä.

Vuodesta 2003 maailmassa on rakennettu useita Massiv-Holz-Mauer® -puuseinätaloja mitä erilaisimmille alueille sekä ilmastovyöhykkeille. Tähän mennessä kaikki omistajat, asukkaat sekä käyttäjät ovat olleet täysin tyytyväisiä.

 

Palosuoja

Tiesitkö, että MHM-seinät tarjoavat hyvää palosuojaa – vieläpä ilman lisäkustannuksia? Tulipalojen määrä on onneksi laskenut viime vuosina, mutta palotilanteessa Massiv-Holz-Mauer® tarjoaa sinulle suuria etuja ainutlaatuisen rakenteen ansiosta:

  • MHM-seinän lämmönjohtokyky on alhainen ja se lämpenee varsin hitaasti. Näin palon leviämisen riski kuumien pintojen tai savun avulla vähenee.

  • Alumiiniuratapit MHM-seinässä antavat lisätukea ja estävät levyjen irtoamista.

  • Tulipalon sattuessa tulelle altistunut levy hiiltyy. Tämä muodostaa suojakilven ehkäisten palon etenemistä syvemmälle rakenteeseen.

Erityisesti kehitetty ja testattu MHM-rakenne parantaa MHM-seinän palosuojaominaisuuksia moninkertaisesti.

Äänieristys

Asukkaat arvostavat MHM-seinän hyvää äänieristystä. Hyvä äänieristys saavutetaan Massiv-Holz-Mauer® -seinän suurella massalla sekä kerrosrakenteella, jotka toimivat kuin pienet vaimennusjouset. MHM-rakenteen erinomainen ääneneristyskyky vakuuttaa – oli kyse sitten sisä- tai ulkomelusta. Tarjoamme myös erityisesti kehitettyjä ja testattuja seinärakenteita, joissa yhdistyy melu- ja palosuojaus. Haluatko esimerkiksi ääntä eristävän väliseinän makuuhuoneen ja lastenhuoneen väliin? Meillä on sopiva ratkaisu jokaiseen äänieristystarpeeseen – myös hotellien tai asuntojen välisiin korkean vaatimustason väliseiniin.

 

Suojaa korkeataajuussäteilyltä

Massiivisella puurakenteellaan ja alumiiniuratapeillaan Massiv-Holz-Mauer® -puuseinä vaimentaa huomattavasti ulkoa tulevaa korkeataajuussäteilyä (esim. mobiiliradiolähettimistä tulevaa). Tämä suoja voi vaikuttaa terveyteesi positiivisesti. Kaikille "ei-seinäkomponenteille", kuten katoille ja ikkunoille, suosittelemme lisätoimia, jotta saavutetaan MHM-seinää vastaava suojausvaikutus.

1Al4diou.png

TERVEYTTÄ EDISTÄVÄÄ HUONEILMAA

Hengittävä, liimaton ja kemikaalivapaa Massiv-Holz-Mauer® -seinä huolehtii luonnollisesta ilmastoinnista: MHM-rakenteeseen ei tarvita erillistä, diffuusiota vähentävää höyrynsulkukalvoa. Liimattoman MHM-seinän tapauksessa ei myöskään tarvitse miettiä liiman terveellisyyteen liittyviä kysymyksiä.

Luonnollinen huoneilman kosteus on tärkeää asuinympäristölle

Massiv-Holz-Mauer® -puuseinä on ihanteellinen luonnontuote – koko elämäsi ajan. MHM-seinän hygroskooppinen ominaisuus tasaa sisäilman kosteusvaihteluita sitomalla ja luovuttamalla kosteutta kunnes tasapaino on saavutettu. Massiv-Holz-Mauer®-seinä parantaa sisätilojen kosteutta kaikkina vuodenaikoina – ilman monimutkaista tekniikkaa.  

 

Katso video kuinka massiivipuuelementtiä valmistetaan.